Ekonomi

Japonya’nın Nikkei endeksi ABD piyasalarındaki yükselişin ardından 34 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Japonya’nın Nikkeihisse senedi ortalaması, S&P 500 Geçtiğimiz Cuma günkü rekor kapanışın etkisiyle Pazartesi günü 34 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Nikkei endeksi yüzde 1,69 artışla Şubat 1990’dan bu yana en yüksek seviyesi olan 36.571,80’e yükseldi ve günü yüzde 1,62 yükselişle 36.546,95 seviyesinde tamamladı.

Yükseliş geniş tabanlıydı ve 225 endeks bileşeninden 207’si yükseldi. Gayrimenkul ve teknoloji segmentleri kârda başı çekti. Bu performans, bu yıl düşüş yaşayan birçok gelişmiş pazarla tam bir tezat oluşturuyor. Nikkei yılbaşından bu yana %9,2 arttı.

Teknoloji hisselerinin güçlü performansının etkisiyle S&P 500’ün son rekoru, küresel yatırımcı duyarlılığı üzerinde olumlu bir etki yarattı. NASDAQ:SMCI’da listelenen sunucu üreticisi Magnificent Micro Computer’ın kar tahminini yükseltmesi de iyimserliğe katkıda bulundu. Japonya’da SoftBank Group ve Nvidia (NASDAQ: NVDA (NASDAQ: NVDA) TYO:9984 seviyesinde işlem görüyor. NVDAMüşterilerine ekipman sağlayan Advantest gibi şirketlerin payları sırasıyla %2,41 ve %3,52 arttı.

Piyasanın güçlü performansına rağmen bazı analistler potansiyel aşırı ısınma konusunda uyarıda bulunuyor. Göreceli güç endeksi (RSI) şu anda 76,2 seviyesinde ve bu da piyasanın aşırı alıma işaret ettiğini gösteriyor.

Japon hisse senetleri, özellikle Yeni Yıl şokunun ardından Japonya Merkez Bankası’nın teşvikinin yakında sona ereceğine ilişkin beklentilerin azalmasıyla da destek buldu. Merkez bankasının Salı günü politikasını açıklaması planlanıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu